Is Peerby gratis en hoe verdient Peerby zijn brood?

Laatste bijwerking: Aug 19, 2019 10:01AM UTC
Is Peerby gratis?
Zowel de registratie als het (uit)lenen van bepaalde spullen van/aan je buren is gratis. Vervolgens zijn er twee manier om te delen: je kan (uit)lenen of (ver)huren. 

Lenen
Uitlenen is delen om niet. Om ervoor te zorgen dat dat veilig kan gebeuren brengt Peerby in veel gevallen een commissie in rekening aan de lener voor service en garantie. De garantie beschermt tegen schade, verlies en diefstal. De lener betaalt dus niet voor het geleende goed, maar wel voor de garantie en de service. 
Natuurlijk wordt het zeer gewaardeerd als je je buur bedankt voor de hulp, zeker als je iets mag lenen. We merken dat mensen vaak een kleinigheid geven in ruil voor het lenen. Bijvoorbeeld; zelfgebakken muffins voor die ene aardige buurman die niet alleen zijn kettingzaag uitleende, maar zelfs persoonlijk de conifeer kwam omzagen, of een bosje bloemen voor de buurvrouw die haar statafels aan je heeft uitgeleend voor een feestje. 

Huren
Daarnaast is het mogelijk om spullen te (ver)huren. In dat geval gaat een deel van het huurbedrag naar diezelfde garantie en een deel dient als vergoeding voor de geleverde dienst. 

De commissie bij huren bedraagt, in de meeste gevallen, 15% van de verhuurprijs voor zowel de huurder als de verhuurder. 

Hoe verdient Peerby zijn brood?
Goede vraag! De eerder genoemde transactiekosten van 15% helpen ontzettend, maar daarnaast zijn we nog afhankelijk van de financiële steun van financiers. Deze financiers zijn in verschillende categorieën in te delen: commerciële investeerders zoals business angels en Sanoma Media, sociale initiatieven en duurzaamheidsinitiatieven zoals Stichting Doen.

Ook hebben we een aantal mooie prijzen gewonnen, waaronder een prijs van 100.000 euro in de Postcode Lottery Green Challenge, een wedstrijd voor duurzame ondernemingen tijdens het Clinton Global Initiative in New York. 

In 2016 hebben wij daarnaast ook grote financiële steun gekregen dankzij een succesvolle crowdfunding-campagne via One Planet Crowd. Om een idee te krijgen van het proces dat hieraan vooraf is gegaan zou je dit filmpje kunnen bekijken. Deze steun van betrokken leden en andere investeerders maakt het voor Peerby mogelijk om de komende jaren nog verder te groeien tot een duurzaam bedrijf. We willen natuurlijk graag onze eigen broek kunnen ophouden en we vinden het belangrijk dat de manier waarop we dit doen bijdraagt aan een positieve ervaring voor onze leden. 
 

Neem Contact Op

support@peerby.com
https://cdn.desk.com/
false
desk
Loading
seconds ago
a minute ago
minutes ago
an hour ago
hours ago
a day ago
days ago
about
false
Invalid characters found
/customer/nl/portal/articles/autocomplete