Wat is Peerby en wie zitten er achter Peerby?

Laatste bijwerking: Aug 07, 2019 08:34AM UTC
Wat is Peerby?
Soms heb je even iets nodig wat je niet in huis hebt. Waarom zou je het kopen als je het van je buren kunt lenen of eventjes kunt huren? ​Peerby is delen met je buren.

De klopboor van de buurman, de barbecue van de straat verderop… Peerby streeft naar een wereld waarin spullen delen een serieus alternatief is voor nieuw kopen. Door slimmer te consumeren kunnen we onder andere de enorme klimaatuitdaging het hoofd bieden.

Op de website Peerby.nl en in de Android en iPhone app kan je spullen delen door ze via de website of de app aan te bieden en te reageren op binnenkomende voorstellen, of door te reageren op openstaande oproepen via mail en op het dashboard. Daarnaast kun je iets van je buren lenen of huren door ernaar te zoeken op via de website of de app, maar ook door rond te vragen in je eigen buurt. 

Rondvragen zorgt ervoor dat je snel en makkelijk spullen kan vinden die nog niet worden aangeboden. Je komt met een beetje geluk in no-time in contact komt met iemand die je kan helpen. Wanneer je iets zoekt hoef je alleen maar een oproep te plaatsen met een korte beschrijving waarvoor je het item nodig hebt. Peerby stuurt jouw oproep meteen rond in de buurt om een buur te vinden die jou het gevraagde item kan uitlenen of verhuren. Daarnaast kan je ook reageren op de oproepen van andere buren, door simpelweg antwoord te geven op inkomende oproepen. Via Peerby kan je dus zowel (uit)lenen (om niet) als (ver)huren (tegen een vergoeding). Zo willen we graag stimuleren dat je geen spullen hoeft te kopen die je maar af en toen nodig hebt en dat je, wanneer je besluit om iets wel te kopen, je kan gaan voor de hoogwaardige en duurzame variant, ook als die misschien wat meer kost.
Peerby bevordert zo het contact tussen buren, is goed voor je portemonnee en is ook nog eens duurzaam, want het allergrootste deel van de ecologische voetafdruk van de consument komt door al die spullen die we consumeren. Bijna 40% van onze impact bestaat uit spullen. Dat is meer dan vliegen en vlees eten bij elkaar! 

Het verhaal van Peerby in een notendop
Peerby is een startup met ambitieuze doelen. Wij geloven in "wij" en niet alleen maar in "ik". Door mensen in contact te brengen met elkaar en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Wij zijn geen heilige boontjes. Wij vinden dat alles wat "goed" is ook makkelijk, leuk en voordelig mag zijn. Zo is goed voor de planeet, goed voor je buurt en goed voor ons ook gewoon goed voor jou. Ondertussen is Peerby uitgegroeid tot misschien wel het beste spullen deel/leenplatform in de wereld en daar zijn we hartstikke trots op!

We zullen er geen doekjes om winden. De hele wereld laten delen is nogal een opgave. Dat doe je niet even op een namiddag. Het kost veel tijd, geld en inspanning. Maar vaak zijn dingen die moeilijk zijn, juist de moeite waard. 

Iedereen laten delen is nog nooit vertoond. En dat betekent heel veel proberen, soms vergissingen maken, heel veel leren en af en toe een groot succes boeken. Peerby is continu in verandering, omdat we telkens beter snappen hoe we onze ambitie waar kunnen maken.

​In 2011 bedacht Daan Weddepohl, CEO van Peerby, een gratis online platform om vraag en aanbod uit de buurt bij elkaar te brengen. In 2012 voegden mede-oprichters Jonas Matser en Eelke Boezeman zich erbij en werd de website gelanceerd. Het was het eerste platform wereldwijd dat het echt mogelijk maakte om op grote schaal spullen te delen. Sinds september 2012 wordt Peerby door heel Nederland actief gebruikt en zijn er gebruikers actief in tientallen andere landen, van Argentinië tot Zweden.

In 2015 kwam er Peerby Go bij, een variant van Peerby om spullen te huren van de buren met garantie.

Sinds 2018 zijn Peerby en Peerby Go samengevoegd tot een site; Of je wilt huren of lenen. Het kan allemaal via dezelfde site en app. 

Wie zitten er achter Peerby?
Allereerst bedenker en CEO van Peerby Daan Weddepohl. Dagelijks bereist hij stad, land en continent voor Peerby. In hartje Amsterdam huist daarnaast ons team van onder anderen toegewijde developers, designers en community managers. Kom je problemen tegen op de website? Zie je ruimte voor verbetering? Stuur ons dan een e-mail op support@peerby.com en dan gaan we meteen voor je aan de slag! Daarnaast kan je ons ook altijd contacteren (en onze foto’s bewonderen) via onze contactpagina of op Twitter of Facebook.
 

Neem Contact Op

support@peerby.com
https://cdn.desk.com/
false
desk
Loading
seconds ago
a minute ago
minutes ago
an hour ago
hours ago
a day ago
days ago
about
false
Invalid characters found
/customer/nl/portal/articles/autocomplete