Wat is Peerby?

Laatste bijwerking: Nov 05, 2018 01:30PM UTC

Soms heb je even iets nodig wat je niet in huis hebt. Waarom zou je het kopen als je het van je buren kunt lenen? ​Peerby is lenen van je buren.

De klopboor van de buurman, de barbecue van de straat verderop… Peerby streeft naar een wereld waarin spullen delen een serieus alternatief is voor nieuw kopen. Door slimmer consumeren kunnen we onder andere de enorme klimaatuitdaging het hoofd bieden.

Op de website Peerby.nl en in de Android en iPhone app kan je spullen lenen door rond te vragen in je eigen buurt. Dat rondvragen maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Wanneer je iets zoekt hoef je alleen maar een oproep te plaatsen met een korte beschrijving waarvoor je het item nodig hebt. Peerby stuurt jouw oproep dan meteen rond in de buurt om een buur te vinden die jou het gevraagde item kan uitlenen. Daarnaast kan je ook reageren op de oproepen van andere buren, door simpelweg antwoord te geven op inkomende oproepen. Via Peerby kan je dus zowel lenen als uitlenen en beweeg je van eigendom over spullen naar toegang tot datgene wat je nodig hebt.  

Peerby bevordert zo het contact tussen buren, is goed voor je portemonnee en is ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.

Het verhaal van Peerby in een notendop


​In 2011 bedacht Daan Weddepohl, CEO van Peerby, een online platform om vraag en aanbod uit de buurt bij elkaar te brengen. In 2012 voegden mede-oprichters Jonas Matser en Eelke Boezeman zich erbij en werd de website gelanceerd. Sinds september 2012 wordt Peerby door heel Nederland actief gebruikt en is tevens actief in tientallen andere landen, van Argentinië tot Zweden.
​Peerby is een beginnend bedrijf met ambitieuze doelen. Wij geloven in "wij" en niet alleen maar in "ik". Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur. Wij zijn geen heilige boontjes. Wij vinden dat alles wat "goed" is ook makkelijk, leuk en voordelig mag zijn. Zo is goed voor de planeet, goed voor je buurt en goed voor ons ook gewoon goed voor jou. Ondertussen is Peerby uitgegroeid tot misschien wel het beste peer-to-peer leenplatform in de wereld en daar zijn we hartstikke trots op!

Neem Contact Op

support@peerby.com
https://cdn.desk.com/
false
desk
Loading
seconds ago
a minute ago
minutes ago
an hour ago
hours ago
a day ago
days ago
about
false
Invalid characters found
/customer/nl/portal/articles/autocomplete